<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil gjøre Covid-vaksinen obligatorisk for ansatte

United Airlines-sjefen ønsker å gjøre Covid-vaksinen obligatorisk for ansatte og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

    Publisert 22. jan. 2021 kl. 19.21
    Oppdatert 22. jan. 2021 klokken 19.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 191 ord
    VAKSINE: United Airlines-sjefen vil gjøre Covid-vaksinen obligatorisk for ansatte. Foto: Angus Mordant

    United Airlines-sjefen Scott Kirby ønsker å gjøre Covid-19-vaksinen obligatorisk for ansatte, og oppfordrer andre selskaper til å gjøre det samme.

    – Det verste jeg tror jeg noen gang vil gjøre i karrieren min er brevene jeg har skrevet til de overlevende familiemedlemmene til kolleger som vi har mistet på grunn av coronaviruset. Så for meg, fordi jeg har tillit til vaksinen - og jeg anerkjenner at den er kontroversiell - tror jeg det rette å gjøre for United Airlines og andre selskaper er å kreve vaksiner og gjøre dem obligatoriske., sa adm. direktør Scott Kirby torsdag, ifølge CNBC.

    – Jeg tror ikke United kommer unna med å være det eneste selskapet som krever vaksiner og gjør dem obligatoriske. Vi trenger noen andre. Vi trenger noen andre for å vise lederskap. Spesielt i helsevesenet, sa han.

    United sier at selskapet samarbeider med myndighetspersoner og helsepersonell for å sette opp vaksinedistribusjonssentre. Selskapet ber ansatte om å vaksinere seg så snart som mulig og ikke vente på veiledning fra flyselskapet.

    Per slutten av 2020 hadde United Airlines mer enn 60.000 ansatte.

    I skrivende stund er United Airlines-aksjen ned 1,88 prosent på Wall Street.