<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trafikken ned 99 prosent i januar

Coronapandemien og reiserestriksjoner påvirker stadig Norwegians trafikktall kraftig.

    Publisert 4. feb. 2021 kl. 08.14
    Oppdatert 4. feb. 2021 klokken 14.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord
    8 FLY I DRIFT: Norwegian opererte kun åtte fly i januar. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Norwegians trafikktall for januar viser en nedgang i passasjertrafikken på 99 prosent, sammenlignet med januar 2020. Selskapet hadde kun 74.224 passasjerer, et fall på 96 prosent.

    Selskapet opererte bare åtte fly i løpet av måneden, hovedsakelig på ruter innenlands i Norge, og understreker at tallene for januar er kraftig påvirket av reiserestriksjoner og etterspørselsfall knyttet til coronapandemien.

    Selskapets kapasitet i januar var ned 98 prosent. Kabinfaktoren var på 35,9 prosent, 45 prosentpoeng lavere enn i januar i fjor.

    Inntektene pr. tilgjengelige setekilometer (RASK) var 29 øre i januar, ned 9 prosent.

    – Pandemien fortsetter å påvirke driften vår negativt i januar. Smittesituasjonen og reiserestriksjoner gjør at færre kan eller vil reise nå, men vi håper og tror dette kan forandre seg frem mot sommeren, sier Norwegian-sjef Jacob Schram i en melding.

    – Vi gjør alt vi kan for at Norwegian skal komme styrket og mer konkurransedyktig ut av reorganiseringen selskapet er i, og vi ser frem til å ønske flere kunder velkommen om bord i tiden fremover.