Dette skjer med dine Cashpoints i Norwegian

Norwegians kunder har 1,5 milliarder kroner til gode i det konkurstruede flyselskapet. Nå lover konsernsjef Jacob Schram å beskytte kundene han er helt avhengig av.

OVERLEVER:– Reward-progammet skal tilbake til der det var coronapandemien, sier konsernsjef Jacob Schram. Foto: Bloomberg
Luftfart

Norwegian ble tvunget til å fryse både opptjening og bruk av cashpoints på flyvinger i etterkant av konkursbeskyttelsen for å berge flyselskapet.

Enkelte aktører har hevdet at de over 10 millioner medlemmene i Norwegian Reward var nødt til å vinke farvel til 1,5 milliarder kroner i cashpoints som de har tilgode, for å fjerne gjeld i flyselskapets balanse.

Konsernsjef Jacob Schram kan derimot berolige medlemmene under et intervju med Finansavisen:

– Cashpoint skal ikke nulles og heller ikke devalueres, starter Schram:

– Det har vært en midlertidig stans i oppsparingen, og den er fryst. Det gjør at man kan ikke bruke cashpoints på flyreiser nå, og heller ikke tjene opp cashpoints på reiser. Men det fungerer på mange andre tjenester.

STORE BELØP: Medlemmer har omtrent 1,5 milliarder Cashpoints oppspart i Norwegian. Foto: Norwegian

Gradvis gjenåpning

Norwegian Reward har vært en svært viktig plattform for flyselskapet, hvor medlemsveksten har vært enorm i mange år. 

Samarbeidet med Bank Norwegian har i tillegg sørget for at kunder får opptjent cashpoints på alt fra flyreiser til mat og forbruk, og flere kunder har mye cashpoints oppspart i programmet.

– Reward-progammet skal tilbake til der det var, og 1 poeng er 1 krone fremdeles, sier Schram.

Som en konsekvens av den heftige turbulensen Norwegian har opplevd finansielt har det vært sorte skyer over Reward-programmet i lang tid.

GRADVIS GJENÅPNING: Konsernsjef Jacob Schram i Norwegian. Foto: Iván Kverme

Norwegian-ledelsen har i alle år nytt godt av en svært lojal hærskare med reisende, som i det siste har opplevd en usikkerhet om de oppsparte cashpoints-ene blir slettet.

– Ingen poeng forsvinner. Tvert imot, vi skal satse hardt på Norwegian Reward, sier Schram.

Selv om Reward-programmet skal være et satsingsområde dersom Norwegian kommer seg gjennom konkursbeskyttelsen er Schram klar på at det vil bli en gradvis gjenåpning.

– Vi kommer til å være forsiktig i starten slik at det ikke kun blir flydd med cashpoints, for vi trenger kontanter i kassa fra starten av også.