<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Et nytt Norwegian-datterselskap søker konkursbeskyttelse

Norwegian Air Resources Shared Service Center, som nå søker konkursbeskyttelse, har 574 administrativt ansatte fordelt på syv land. 

    Publisert 3. mars 2021 kl. 12.00
    Oppdatert 3. mars 2021 klokken 12.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 188 ord
    Norwegian-sjef Jacob Schram. Foto: Iván Kverme

     

    Norwegians datterselskap Norwegian Air Resources Shared Service Center AS (NAR SSC) har i dag søkt Asker og Bærum tingrett om å åpne rekonstruksjonsforhandlinger. Det fremgår av en pressemelding fra Norwegian. Søknaden kommer i tillegg til den tilsvarende rekonstruksjonsprosessen i morselskapet Norwegian Air Shuttle som ble innledet i desember 2020. 

    Rekonstruksjonsprosessen påvirker ikke ansatte i NAR SSC, og deres betingelser løper som normalt.

    Datterselskapet har 574 administrativt ansatte fordelt på syv land, hovedsakelig i Norge og Spania, men også i Danmark, Sverige, Finland, Irland og Italia.

    – Vi gjør alt vi kan for å komme gjennom rekonstruksjonsforhandlingene og å sikre så mange arbeidsplasser som mulig. Målet vårt er å holde selskapene som nå er under rekonstruksjon i normal drift mens vi jobber med å tilpasse flåtestørrelsen til fremtidig drift og å komme ut av krisen som et finansielt sterkt, konkurransedyktig flyselskap, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram i en melding.

    Flere selskaper i Norwegian er allerede i rekonstruksjon i Norge og Irland. I forrige uke gikk også de norske datterselskapene for piloter og kabinansatte, Norwegian Pilot Services Norway (NPSN) og Norwegian Cabin Services Norway (NCSN) inn i tilsvarende rekonstruksjon som morselskapet Norwegian Air Shuttle.