Flyr tar innpå Norwegian

På tre dager har Flyr-aksjen steget 44 prosent, og markedsverdien er nær 1,1 milliarder kroner. Med det er Flyr halvparten av Norwegians børsverdi. 

1,1 MRD.: Gründer Erik G. Braathen, her med rekruttene Brede Huser og Thomas Ramdahl fra Norwegian, mer enn opprettholder børsverdien. Foto: NTB
Luftfart

Børsnoteringen av det nystartede flyselskapet Flyr har til nå vært en solskinnshistorie, både for gründer Erik G. Braathen og hans medaksjonærer.

Det er ikke mer enn en snau måned siden selskapet fikk inn 600 millioner kroner i emisjonen som sikret selskapet den tiltrengte kapitalen, og da meglerhusene meldte om stor interesse.

Nå på tre dager inn i sin børsferd har Flyr-aksjen allerede fenget både store og små investorer, og tre av nettmeglerne meldte alene om minst 3.300 nye Flyr-aksjonærer tirsdag.

Onsdagen ble en ny spenstig børsdag for Flyr, og kursoppgangen endte på 13,3 prosent. 

Siden notering har aksjen steget 44 prosent og med det lagt på seg 330 millioner i markedsverdi. Til sammenligning er børsverdien i Norwegian fremdeles utrolig nok på 2,2 milliarder kroner, til tross for en varslet emisjon, som vil prise egenkapitalen til snaue 200 millioner kroner.

Lønnsomt for cornerstones

De fire cornerstone-investorene Øystein Stray Spetalen, Arne Fredly, Sissener Canopus og Nordea Norge-fondet ble brukt for å skape interesse for Flyr-emisjonen og forpliktet seg til å tegne aksjer for 165 millioner kroner. Disse fire har nå en papirgevinst på over 72 millioner kroner – om ingen av de har benyttet anledningen til å selge seg ut denne uken.

Den største papirgevinsten ligger hos gründer Erik G. Braathen, som til nå har over 50 millioner kroner i kursgevinst under disse tre børsdagene. Hans gevinst skal imidlertid sammenlignes med den opprinnelige innsatsen på 50 millioner kroner, og han har dermed gjort tregangeren så langt. 

Et spekter av aksjefond og eliteinvestorer sitter også på store urealiserte papirverdier, på tross av at Flyr ikke har et eneste fly i luften. 

De ansatte i Flyr har gjort minst 15 millioner på børsen til nå.