<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Luftfartsgigant slår seg sammen med rival i 255 milliarder stor avtale

Luftfarten møter stadig utfordringer i markedet og industrigiganten GE tar nå grep og fusjonerer med AerCap i gigantavtale.

    Publisert 10. mars 2021 kl. 12.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 171 ord
    FUSJONERER: General Electric slår seg sammen med AerCap. Foto: Bloomberg

    General Electric tar grep for å komme seg gjennom en utfordrende tid i luftfarten og fusjonerer datterselskap med irske AerCap i en avtale verdsatt til 30 milliarder dollar, eller 255 milliarder kroner.

    Det er GE Capital Aviation Services, eller Gecas, slås sammen med AerCap. Det nye selskapet vil bli en stor utleieaktør i markedet, og er også en del av GEs mål om å redusere gjelden. Etter avtalen vil gjelden reduseres med 30 milliarder dollar.

    GE har 46 prosent eierskap i det nye selskapet og vil generere om lag 24 milliarder dollar i kontanter for konglomeratet. 

    Gecas eier over 1.600 fly og hadde eiendeler til en verdi av nær 36 milliarder dollar ved slutten av 2020. AerCap eide ved samme tidspunkt 1.330 fly og hadde eiendeler til en verdi av 42 milliarder dollar.

    AerCaps markedsverdi var nær 6,6 milliarder dollar da børsene stengte fredag. 

    Gecas endte med et tap på 786 millioner dollar i fjor, fra rett over 1 milliard i pluss året før. AerCap tapte nær 300 millioner dollar, og tjente 1,1 milliarder i 2019.