<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener Norse Atlantic bør nektes adgang i USA

Peter DeFazio oppfordrer Biden-administrasjonen til å nekte Norse Atlantic tillatelse.

Publisert 25. mars 2021 kl. 09.05
Oppdatert 25. mars 2021 klokken 09.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 130 ord
STARTER OPP IGJEN: Norse-gründer Bjørn Tore Larsen bestemte seg for å starte opp igjen Norwegians langdistanseruter umiddelbart etter at selskapet bestemte seg for å legge de ned i januar. Foto: Iván Kverme

Styreleder Peter DeFazio i US House Transportation and Infrastructure Committee mener ifølge Reuters Bjørn Tore Larsens nye flyselskap Norse Atlantic Airways bør nektes markedsadgang i USA, skriver TDN Direkt.

DeFazio oppfordrer Biden-administrasjonen til å nekte tillatelse til flyselskapet. 

Styrelederen oppfordret videre transportminister Pete Buttigieg i en uttalelse, som ble offentliggjort i forkant av en høring torsdag, om å nekte selskapet adgang og argumenterte for at selskapet er registrert i Irland for å «unngå Norges sterke arbeidsbeskyttelse».

Klart for langdistanse

Etter å ha hentet 1,4 milliarder på én time, gjør Norse Atlantic Airways seg klare for børsdebut på Euronext Growth den 12. april.

Det er nå klart for å sette i gang planene om å erobre langdistanserutene som Norwegian la ned. Ni av Norwegians Dreamlinere er allerede på vei til Norse.