<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter ytterligere forlengelse av reiserådene

UD forlenget i forrige uke rådet om å unngå unødvendige reiser utenlands til 15. mai. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs frykter en ytterligere forlengelse.

    Publisert 3. apr. 2021 kl. 10.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord
    KRISE: Situasjonen for luftfartsbransjen kan nesten ikke bli verre slik den er nå, sier flyanalytiker. Foto: NTB

    – Jeg blir ikke overrasket om det forlenges til juni, og det kan bli meget alvorlig for flyselskapene. Hvis folk ikke får reise utenlands, så mister selskapene store inntekter, sier Elnæs til E24/VG.

    Flyanalytikeren sier at situasjonen nå nesten ikke kan bli verre for bransjen. Han mener det kan ligge an til en ny runde med statlig finansiering eller emisjoner for å få bukt med den alvorlige finansielle situasjonen bransjen befinner seg i.

    SAS har imidlertid sett en økende optimisme i markedet, ved at nordmenn bestiller turer mot slutten av sommeren og høsten. Flyselskapet planlegger å øke aktivitetsnivået i takt med at samfunnet trolig gradvis gjenåpnes utover sommeren, sier pressesjef John Eckhoff i SAS.

    – Vi vurderer etterspørselen løpende og hadde planlagt åpning av nye ruter over påske. Nå må vi se hvordan reiserådene utvikler seg, sier han.

    Widerøe sier at de satser fullt på sommeren, og de tror at nordmenn må belage seg på en ny sommer preget av norgesferie.

    (©NTB)