Årets tips til reisekåte Norwegian Reward-medlemmer

Har du cashpoints i Norwegian Reward? Da bør du sjekke e-postkontoen din raskt for å få forlenget levetiden på dem.

REDUSERER FLÅTEN: Norwegians gjeld blir redusert til rundt 20 milliarder kroner, etter å fremlagt planer om å kutte flåten fra 150 til 50 fly. Foto: BLOOMBERG
Luftfart

«Vi forstår at du på grunn av pågående reiserestriksjoner og midlertidige endringer i vårt Rewardprogram, kanskje ikke har fått brukt dine CashPoints som planlagt i år.»

Slik starter mailen Norwegian   sendte ut onsdag før påskeuken, til sine medlemmer av lojalitetsprogrammet Norwegian Reward.

For å unngå å miste hele eller deler av cashpointsbeholdingen ved utgangen av året holder det å trykke på en rute i mailen, slik at poengene fornyes. 

DÅRLIG TID: For å få utsettelse må man respondere innen 8. april 2021. Foto: Skjermbilde

Men det fordrer at du har lest mailen. Og responderer innen torsdag 8. april.

Raska på!

Flypassasjerer har minst 1,5 milliarder kroner tilgode hos Norwegian gjennom Norwegian Reward. 

Og selv om mailen fra selskapet i utgangspunktet er positiv, som tilbyr kunder forlengelse ut 2022, kan det bli dyrt å la være.

For med strenge reiserestriksjoner og med en stor usikkerhet når det slippes opp for reiser, kan det være veldig klokt å utnytte tilbudet fra Norwegian.

Skulle du misse fristen må man benytte poengene inneværende år, vel vitende om at selskapet vil være restriktive med bruk av cashpoints, når det kommer seg igjennom konkursbeskyttelsen, og får hentet de nødvendige 4,5-5 milliarder kronene i ny egenkapital.

Er pauset

Cashpoints hos Norwegian Reward er i utgangspunktet svært enkelt, hvor én cashpoint tilsvarer én krone. Man kan tjene cashpoints hos flyselskapet og dets samarbeidspartnere, men de kan kun innløses i flybilletter i Norwegian.

I 2019 og i starten av 2020 hadde Norwegian, på linje med andre flyselskaper, gode forhåndssalg av billetter inn i sommeren 2020. 

Men så kom coronaviruset.

Passasjerene fikk da tilbud fra Norwegian om å få tilbake billettprisen i cashpoints, med et tillegg på ytterligere 20 prosent. 

For et finansielt herjet flyselskap var det ønskelig å unngå tilbakebetalinger, og i stedet tilby cashpoints.

For øyeblikket er Norwegian Reward satt på pause, av hensyn til konkursbeskyttelsene i Irland og Norge.