– Det verste er bak oss

Nå er gjennomsnittlig antall passasjerer på sitt høyeste nivå siden pandemien startet.

FLERE FLYR: Bred vaksinasjon i USA har sendt gjennomsnittlig antall passasjerer per dag opp til det høyeste antallet hittil i pandemien. NTB Scanpix
Luftfart

– Denne krisen er langt fra over. . . men det er ingen tvil om at gjeninnhentingstakten har tatt seg opp, sa konsernsjef i American Airlines Doug Parker på en telefonkonferanse tidligere denne uken, ifølge Financial Times. 

Ifølge nettstedet er bred vaksinasjon i USA den viktigste driveren, og årsaken til at gjennomsnittlig antall passasjerer på sitt høyeste nivå siden pandemien startet.

Tall fra den amerikanske transportsikkerhetsadministrasjonen viser at det hittil i april har blitt registrert 1,39 millioner passasjerer om dagen i gjennomsnitt.  Det er det høyeste antallet siden starten av pandemien, men fortsatt langt under gjennomsnittet på 2,3 millioner i samme periode i 2019.

Også toppsjefen i Southwest Airlines Gary Kelly deler den forsiktige optimismen.

– Selv om pandemien ikke er over, tror vi det verste ligger bak oss - når det gjelder alvorlighetsgraden av den negative innvirkningen på reisebehovet, sier Kelly, ifølge FT.com.