<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lavprisselskap skrur opp trafikkmålet med 43 prosent

Det britiske lavprisselskapet easyJet jekker trafikkmålet kraftig opp fra juli til september.

Publisert 20. juli 2021 kl. 10.19
Oppdatert 20. juli 2021 klokken 15.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
OPP: Johan Lundgren, adm. direktør i EasyJet, jekker opp flyprognosene på sensommeren og til høsten.  Foto: Bloomberg

Flyselskapet easyJet planlegger å fly 60 prosent av pre-pandemi-kapasiteten i perioden fra juli til september. Det er en solid oppgang fra forrige kvartal der trafikken lå på 17 prosent av kapasiteten før pandemien, melder Reuters. 

Lavprisselskapet er sikre på at etterspørselen etter sommer- og høstreiser vil være sterk, og at det retter fokuset mot europeiske ruter.

easyJets sjef Johan Lundgren har lenge vært kritisk til britiske myndigheters tilnærming til å reise de to siste månedene, men selskapet venter nå flere bestillinger fra briter ettersom karantene blir skrotet for fullvaksinerte fra enkelte europeiske land. 

Easyjet-sjefen: – Europa leder an i luftfartens gjeninnhenting

Lavprisrivalene Ryanair og Wizz Air har også oppjustert prognosene og venter å fly mer på sensommeren og til høsten. 

Flyselskapet brenner også mindre kontanter enn før, og det renner «bare» ut 34 millioner pund i uken, sammenlignet med guidingen på 40 millioner pund fra tidligere i år. easyJet er uansett i en stabil finansiell situasjon med en kontantbeholdning på 2,9 milliarder pund.