KjøpLogg inn

– Jeg er sikker på at kursen i SAS går i null før Flyr

Hør forvalter Jan Petter Sissener forklare arbitrasjen sin i Flyr-emisjonen og hvorfor han vedder på selskapets aksje fremover.

Publisert 18. jan. 2022 kl. 09.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
14.01.2022 Forvalter Jan Petter Sissener er gjest i Økonominyhetene og forteller hvorfor han og Canopus-fondet satser på Flyr-aksjen.

– Vi er snart de eneste i Norge som tror på Erik Braathen, sier forvalter Jan Petter Sissener, som gjennom selskapet Sissener styrer Canopus-fondet.

Sissener var gjest i Økonominyhetene for å snakke om fondets utvikling det siste året og hva han tror om markedet i år.

Et av temaene vi kom inn på i samtalen var luftfart, hvordan Canpus-fondet har tradet i tegningsretter til Flyr og hvorfor han fortsatt har troen på selskapet.

Flyr gjennomfører nå en emisjon der selskapet henter in nye 250 millioner kroner for å «reetablere» selskapets finansielle buffer. Mens selskapet hentet kapital til 5,0 kroner per aksje under børsnoteringen i fjor, er emisjonskursen denne gang satt til 0,95 kroner.

Onsdag 19. januar klokken 16:30 går fristen ut for å handle tegningsretter i emisjonen på Oslo Børs. Fristen for å tegne seg for aksjer går ut fredag den 21. januar ved børsslutt.

Sissener mener Flyr vil stå seg langt bedre enn en stor konkurrent: 

– Jeg er sikker på at kursen i SAS går i null før Flyr, sier Sissener.

Han er ikke i tvil om at SAS og konsernsjef Anko van der Werff er nødt til å lansere en restruktureringsplan: 

– Jeg tror ikke. Det er nødt til å komme, sier Sissener.

Se klippet der Sissener prater om flyaksjene over eller se hele intervjuet med Sissener her: 

Forvalter Jan Petter Sissener gjest i studio. Han oppsummerer fjoråret og hvorfor han ikke er fornøyd med sitt eget fonds utvikling i året som har gått. Han forklarer hvorfor fondet nå skyr vekst- og tek-aksjer. Vi snakker også om hvordan man bør forholde seg til stigende renter og hvilke aksjer han har mest troen på fremover.