<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SAS utsetter rentebetalinger på over 190 millioner

SAS utsetter rentebetalinger som en del av sin redningsplan.

Publisert 13. okt. 2022
Oppdatert 13. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
SAS-sjef Anko van der Werff. Reuters

SASNO

SAS utsetter rentebetaling på to hybridobligasjoner som en del av spareprogrammet «SAS Forward» og den pågående kapittel 11-prosessen.

Dette betyr at flyselskapet utsetter den halvårlige rentebetaling med nesten 40 millioner svenske kroner på selskapets hybridobligasjoner, med forfall 24. oktober 2022. 

I tillegg utsetter selskapet sin halvårlig rentebetaling på rundt 153 millioner kroner på selskapets totale utestående hybridobligasjoner, med forfall 26. oktober.

Beløpet totalt blir på rett under 193 millioner svenske kroner, som utgjør 182 millioner norske kroner. 

De to hybridobligasjonene utgjør rundt 7,6 milliarder svenske kroner, og er en del av SAS' innlån og gjeld og har en evig løpetid.

Kriserammet flyselskap

Flyselskapet tok samme grep i april, da det utsatte rentebetalinger på 174 svenske kroner.

I september reise 1,92 millioner med SAS, som er det høyeste nivået etter pandemien – da SAS begynte å få store økonomiske problemer som har tært på kontantbeholdningen.

Nylig kom også SAS til en avtale med 10 leasingselskaper som vil gi selskapet en årlig besparelse på mellom 850 millioner og 1 milliard svenske kroner.