<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– De er gale

Michael O'Leary er strålende fornøyd med at brexit-fløyen hos Toryene forlater Downing Street, og håper det første Sunak gjør som statsminister er å få til frihandelsavtale med EU. 

Publisert 25. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 314 ord
– GALE: Michael O'Leary slakter brexit-fløyen hos det Det konservative partiet i Storbritannia.  Foto: Bloomberg

Ryanair-sjef Michael O'Leary sier han er strålende fornøyd med utnevnelsen av Rishi Sunak til britisk statsminister, og har er lettet over at brexit-fløyen av regjeringen er på vei ut av Downing Street. 

– De kvitter seg med noen av menneskene som var der, fra Boris Johnson til Liz Truss, hele brexit-fløyen til Tory-partiet – de er gale, sier Ryanair-sjefen til Reuters. 

PÅ PLASS: Rishi Sunak er på plass i statsministerresidensen i Downing Street 10. Foto: Bloomberg

Vil ha frihandelsavtale

Videre sier den pratsomme iren at han er fornøyd med at «vokse har tatt ansvar igjen» med henvisning til at Sunak har tatt over for Tuss.

O'Leary beskrev den britiske økonomien som en «bilulykke» i forrige uke, og mente at det kom av Storbritannias uttreden av EU, og han sier til Ruteres at han håper Sunaks første beslutning ville være å slutte seg til frihandelsavtalen igjen.

– Vi aksepterer alle at vi forlot EU. Brexit er ferdig, men ha i det minste den beste frihandelsavtalen du kan ha. Europa er fortsatt Storbritannias største handelspartner, sier O'Leary. 

Positiv til inflasjon

Selv om levekostnadene har rammet Storbritannia og resten av Europa hardt, sier O'Leary at inflasjonen er veldig bra for selskapet hans fordi folk slutter ikke å fly, men velger billige flyselskaper i stedet for – som Ryanair. 

– I en lavkonjunktur blir folk mer prisfølsomme. De handler i Lidl og Aldi, de bruker mer på møbler på Ikea og når de vil fly, flyr de med Ryanair, sier sjefen for et av verdens største flyselskaper.

Når O'Leary får spørsmål om hvorvidt passasjerbestillinger har holdt stand i møte med inflasjonen, svarer O'Leary at de «vokser raskere enn forventet» til Reuters. 

– Vi trodde bestillinger ville flate ut etter august til september, oktober og november, men de er fortsatt bemerkelsesverdig sterke, sier han. 

I september fløy Ryanair 15,9 millioner passasjerer, som er den tredje travleste måneden deres noensinne – opp 13 prosent fra nivåene før covid ble verdenskjent.