<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vinteren blir krevende

Til våren åpner Widerøe nye flyruter, deriblant en som vil glede norske fotballfans. Men først må flyselskapet komme seg gjennom en vanskelig vinter.

Publisert 2. nov. 2022 kl. 10.17
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 310 ord
RØD OKTOBER: Fyllingsgraden i Widerøes fly gikk ned til 62,3 prosent i oktober, fra 65,6 prosent i samme måned i fjor. Foto: Dreamstime

Widerøe fraktet 303.000 passasjerer i oktober, en økning på 2 prosent fra oktober i fjor, opplyser flyselskapet onsdag. Sammenlignet med måneden før utgjør tallet imidlertid en nedgang på 2,3 prosent.

Antallet var lavere enn det Widerøe hadde planlagt, og kabinfaktoren gikk tilbake med 3,3 prosentpoeng til 62,3 prosent.

«Widerøe har truffet tiltak for de kommende månedene på produksjonssiden for å svare på noe lavere etterspørsel enn forventet», heter det fra flyselskapet, som peker på høye drivstoffpriser, lav kronekurs, økt inflasjon og økte rentekostnader som faktorer bak forventningen om et tøft marked gjennom vinteren.

– Vinteren blir krevende

– Markedet preges av mangel på forutsigbarhet, selv om bookingmønsteret begynner å nærme seg en normalsituasjon. Denne vinteren kommer til å bli krevende, og vi har tatt de grepene som er nødvendig for å møte dette, sier konsernsjef Stein Nilsen.

SER TØFF VINTER: Widerøe-sjef Stein Nilsen. Foto: Are Haram

Blant selskapets tiltak er å sikre 60 prosent av drivstofforbruket de neste 12 månedene.

Selskapet peker også på utfordringer med forsyningene av reservedeler, som går ut over regulariteten og fører til økt nedetid for fly som behøver ettersyn eller reparasjon.

Etterlengtet England-rute

Samtidig avslører Widerøe noen av sine planer for det kommende året, som inkluderer åpning av fire nye ruter fra Bergen – til Dublin, Liverpool, Hamburg og München.

Liverpool- og Hamburg-rutene startes opp i slutten av mars, mens Dublin- og München-rutene betjenes fra slutten av april.

Dessuten økes kapasiteten på flere ruter, deriblant til Billund i Danmark, som utvides fra to avganger i uken til daglig betjening, med virkning fra slutten av mars.

– Vi er utrolig fornøyde med å få disse rutene inn på kartet, og her skal det være noe for enhver smak, sier kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug, i meldingen.

– Liverpool-ruten har vært etterlengtet, og vi kan nå glede alle Liverpool-fans med at den endelig er på plass igjen, utdyper han.