<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norwegian øker med én million seter

I sommer hadde ikke Norwegian nok billetter å tilby reisesugne nordmenn. Det skal ikke gjenta seg neste år.

Publisert 9. nov. 2022
Oppdatert 9. nov. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
TAKE-OFF: For Norwegian. Foto: NTB

 

Norwegian øker satsingen i Norge og utvider kapasiteten kraftig neste sommer. Totalt øker tilbudet på norske ferie- og fritidsreiser med én million seter sammenlignet med i år, går det frem av en pressemelding onsdag. 

De nye billettene blir tilgjengelig på eksisterende ruter til populære feriedestinasjoner rundt Middelhavet. Til Spania alene økes kapasiteten med 25 prosent. 

– Kunne ikke tilby nok billetter

Samtidig lanserer selskapet også helt nye reisemål i Europa, blant annet til Italia, Portugal og Hellas. 

– I årets sommersesong opplevde vi en så sterk etterspørsel i ferie- og fritidssegmentet at vi til tider ikke kunne tilby kundene nok billetter på flyene våre. Derfor styrker vi nå tilstedeværelsen vår i Norge ytterligere og øker kapasiteten i fritidsmarkedet betydelig, sier konsernsjef Geir Karlsen i en kommentar.

Kapasitetsøkningen skjer altså først og fremst fra Norge, men også fra de andre nordiske landene.

Tre nye fly på Gardermoen

De nye rutene vil bli lansert og lagt ut for salg fra nå og utover i november.

For å gjennomføre sommerprogrammet vil Norwegian basere tre nye fly på Gardermoen. Dermed øker selskapet flåten på Norges største flyplass til 34 fly.

Sommerprogrammet flys fra slutten av mars til slutten av oktober. Totalt over 250 ruter legges ut for salg, hvorav mer enn 150 med utgangspunkt i Norge.

Ser rødt etter trippel opptur

Før helgen la Norwegian frem trafikktall som viste nesten 1,9 millioner passasjerer i oktober, 57 prosent flere enn i samme måned i fjor. Fyllingsgraden gikk fra 82,7 til 85,8 prosent.

Målt i inntektsgivende passasjerkilometer (RPK) steg trafikken med 69 prosent.

Norwegian-aksjen har steget tre dager på rad i kjølvannet av trafikktallene, men faller drøye 3 prosent til 8,53 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.