Nordea Markets spår sterkere krone

STYRKER SEG: Etter droneangrepet på Saudi-Arabia. Nordea tror trenden vil fortsette. Foto: NTB scanpix

Ser EURNOK i 9,75.

Helgens droneangrep mot Saudi-Arabias største oljeinstallasjoner har satt fyr på oljeprisen, og den norske kronen har reagert med å styrke seg kraftig.

Kronen har i mandagens handel vært nede i 9,8773 mot euro, men har svekket seg noe igjen utover dagen.

I skrivende stund står EURNOK likevel i 9,92, tilsvarende en kronestyrkelse på over ti øre i dagens handel.

– Den stiger ofte i takt med oljeprisen, men svekker seg typisk når den generelle risikoappetitten faller. Skal vi tolke markedet så langt, legges det mer vekt på de positive effektene av oljeprisoppgangen på oljeproduserende land og de negative effektene på oljeimporterende land, og mindre effekt på den geopolitiske usikkerheten, skriver DNB Markets-analytiker Ingvild Borgen Gjerde i dagens morgenrapport.

Nordea Markets øyner ytterligere kronestyrkelse fremover.

«Med utsikter til fortsatt noe høyere oljepris og renteøkning fra Norges Bank denne uken, venter vi å se EURNOK ned mot 9,75 i løpet av den nærmeste tiden», skriver analytiker Joachim Bernhardsen i dagens morgenrapport.