<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump om handelsavtale: – Vi er i sluttfasen

USAs president Donald Trump melder at handelsavtalen med Kina er like rundt hjørnet.

    Publisert 26. nov. 2019 kl. 18.07
    Oppdatert 26. nov. 2019 klokken 18.08
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 259 ord
    POSITIV: President Donald Trump gir positive signaler i handelskrigen. Foto: NTB Scanpix

    – Som dere vet har jeg et veldig godt forhold til president Xi Jinping. Vi er i sluttfasen av en veldig viktig avtale. Jeg antar at dere kan si en av de viktigste avtalene innenfor handel noen sinne. Det går veldig bra. Samtidig ønsker vi å se at det skal gå bra i Hongkong, sier Trump tirsdag ifølge Reuters.

    Han svarte på spørsmål om handelsavtale i forbindelse med et møte for å beskytte innfødte amerikanske kvinner.

    Lang krig

    Kina og USA har vært i handelskrig i nesten halvannet år. Begge nasjoner har satt opp tollsatser på hverandres varer. Den siste tiden har USA og Kina varslet at en fase 1-avtale rundt tollsatser har vært ganske nært. 

    Kellyanne Conway, spesialrådgiver i Donald Trumps administrasjon, sa tidligere tirsdag til Fox News at nasjonene er ikke enige når det kommer til tvungen teknologioverføring, immaterielle rettigheter og ubalanse i handel mellom landene.

    Hongkong

    – Jeg tror vi trenger en fase 1-avtale veldig snart, fordi 15. desember blir sett på som en deadline. Jeg tror det er utrolig viktig å få dette på plass, fordi markedet faktisk er veldig optimistisk til at avtalen snart er i boks, sa Alex Wong i Ample Capital til CNBC.

    En hake mellom nasjonenes forhold er at Donald Trump har frist innen 2. desember med å skrive under på Hongkong-loven som har blitt vedtatt i senatet. Kina har advart Trump mot å gjøre det.