<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nesten ingen tror på renteheving lenger

Ingen tror at Norges Bank vil heve styringsrenten denne uken.

    Publisert 16. des. 2019 kl. 12.29
    Oppdatert 16. des. 2019 klokken 15.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 211 ord
    RENTE: Sjefsstrateg Erica Blomgren Dalstø i SEB er en av de som ikke tror på renteheving nå eller neste år. Foto: Jone Frafjord

    Norges Bank har satt opp styringsrenten tre ganger i år, fra 0,75 til 1,5 prosent.

    Torsdag kommer resultatet fra årets siste rentemøte i Norges Bank. 

    Tidligere er det flere som har trodd at det ville komme en renteheving til i desember, til 1,75 prosent, men nå ser det ikke ut til at noen tror på det lenger.

    1,5 prosent nå

    Alle meglerhusene TDN Direkt har vært i kontakt med venter at Norges Bank vil holde styringsrenten uendret på 1,50 prosent på rentemøte torsdag 19. desember. 

    Flere meglerhus venter samtidig en nedjustering av rentebanen sammenlignet med den som ble presentert i Pengepolitisk rapport 3/2019, melder TDN Direkt.

    1,5 prosent i hele 2020

    Sjefsstrateg Erica Blomgren Dalstø i SEB sier til nyhetsbyrået at det er en høy terskel for Norges Bank både når det gjelder å heve og senke renten. 

    Hun tror Norges Bank vil holde styringsrenten uendret torsdag, at den vil holdes i ro i 2020 og at rentebanen vil bli justert ned.

    DNB Markets har tidligere holdt på at det var 50 prosent sannsynlighet for en renteheving i mars 2020, og at det var mer sannsynlig med en renteøkning i juni 2020 enn uendret rente. 

    DNB Markets venter nå at Norges Bank vil holde renten i ro og signalisere at rentetoppen er nådd.