<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Uventet USA-utvikling

Nedgangen skyldes blant annet en mangel på boliger til salgs.

Publisert 19. des. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
TIL SALGS: Her et hus til salgs i Monterey Park i California. Foto: NTB Scanpix

Bruktboligsalget i USA falt i november 1,7 prosent til en sesongjustert årstakt på 5,35 millioner enheter, viser tall fra meglerforeningen National Association of Realtors.

Ifølge TDN Direkt og Direkt Makro var det ventet en årstakt på 5,44 millioner enheter, en nedgang på 0,4 prosent. Reuters melder om tilsvarende forhåndsforventning blant økonomer.

På årsbasis er bruktboligsalget rapportert opp 2,7 prosent. November var dermed femte strake måned med salgsvekst på årsbasis.

Lavere renter, mangel på eiendom

Boligmarkedet i USA, som utgjør rundt 3,1 prosent av USAs økonomi, er i år blitt løftet av lavere renter, men samtidig holdt tilbake av en mangel på eiendommer til salgs, ifølge Reuters.

I november var det 1,64 millioner boliger på markedet, 5,7 prosent færre enn i november i fjor, viser tallene fra National Association of Realtors.

Medianprisene på bruktboliger var 271.300 dollar, cirka 2,48 millioner kroner. Fra november i fjor utgjør det en vekst på 5,4 prosent.

Dette var 93. strake måned med prisvekst på årsbasis, ifølge nyhetsbyrået.