Frankrike frykter økonomisk nedtur som følge av viruset

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire forteller til CNBC at deres økonomi kan bli rammet av coronaviruset. Årsaken er at turister blir borte.

FINANSMINISTER: Bruno Le Maire i Frankrike Foto: NTB Scanpix
Makro

– Vi har mindre turister i Frankrike nå selvsagt, rundt 30-40 prosent mindre enn ventet, sier Le Maire og fortsetter:

– Det har selvsagt mye å si for den franske økonomien.

–  Ikke det samme

Det estimeres at turister utgjør åtte prosent av Frankrikes BNP. Nesten 90 millioner turister besøkte Frankrike i 2018, og det er et av verdens mest besøkte land. 2,7 millioner av dem var fra Kina.

– Det vil ikke bli det samme i 2020 selvsagt, sier Le Maire.

12 personer har blitt påvist viruset i Frankrike, og en har død. I nabolandet Italia har 130 personer blitt smitt og tre død. 

2.400 døde i Kina

I Kina, der det nye koronaviruset først oppsto i desember, er det nå registrert over 2.400 døde og nærmere 80.000 smittede, men spredningen synes å ha gått litt langsommere de siste dagene.

President Xi Jinping advarte likevel søndag mot å være for optimistisk og ba lokale myndigheter innføre ytterligere tiltak for å stanse spredningen, få industrien i gang igjen og hindre at sykdommen skaper problemer for landbruket under plantingen til våren.

En stor del av landets økonomi er gått i stå siden slutten av januar på grunn av de omfattende tiltakene for å hindre spredning og folks frykt for å bli smittet.

frankrike
virus
Nyheter
Makro
Børs