<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Børsene faller etter G7-melding

Stemningen på børsene i Europa surner etter at G7 sendte ut pressemelding uten å opplyse om konkrete tiltak. 

    Publisert 3. mars 2020 kl. 13.53
    Oppdatert 3. mars 2020 klokken 14.09
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 268 ord
    G7: USAs finansminister Steven Mnuchin ledet angivelig G7-møtet. Foto: NTB Scanpix

    G7 opplyser i en pressemelding at de følger spredningen av coronaviruset og virusets effekt på økonomien nøye. Men lederne fra G7-nasjonene har ikke kommet med noen konkrete tiltak foreløpig.

    Det gjør at Oslo Børs' oppgang gikk fra 3,40 prosent til 2,36 prosent. Børsene i Frankfurt, London, Madrid og Paris er også fremdeles i grønt, men oppturen avtok etter G7-meldingen.

    De amerikanske indeksene faller nå svakt i førhandelen, etter å ha pekt oppover tidligere tirsdag. 

    90.000 smittede

    Globalt har over 90.000 blitt smittet, 80.000 av dem i Kina. Viruset har blitt påvist i nesten 80 ulike land. Grunnet viruset ble G7-møtet holdt på telefon, ifølge CNBC. USAs finansminister Steven Mnuchin og Fed-sjef Jerome Powell skal ha ledet møte. 

    «Vi setter pris på at Det internasjonale valutafondet (IMF), Verdensbanken, og andre finansielle institusjoner er klare til å hjelpe medlemsland med økonomiske konsekvenser av coronaviruset ved bruk av tilgjengelige verktøy», heter det i pressemeldingen. 

    Sentralbankene i G7-landene vil fortsette å støtte stabilitet og økonomisk vekst. De opplyser at de også vil jobbe tettere.

    Forbereder seg

    G7-landene består av Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia og USA. Det er ventet at Japan og USA vil kutte renten snart.

    Italia er allerede hardt rammet av viruset, mens antall smittede også øker i Japan, Frankrike, Tyskland og USA. 

    Britiske myndigheter har lagt planer for et «worst case» virusscenario der millioner blir smittet, flere tusen kan dø og 20 prosent av arbeidstakerne blir syke.

    – Det er ganske uvanlig at regjeringen offentliggjør en plan som inneholder ting vi håper vi ikke blir nødt til å gjennomføre, sa helseminister Matt Hancock til BBC tirsdag.