Coronaviruset viser seg i nøkkeltall fra USA

Ferske tall fra USA viser markant økning i arbeidsledighet og nedgang i FED-indeksen. Driftsbalansen faller seg som ventet.

ØKNING: Det har kommet en markant økning i søknad om arbeidsledighetstrygd den siste uken i USA. Foto: NTB Scanpix

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA – såkalte «jobless claims» – var 281.000 i forrige uke – opp 70.000 fra forrige uke. Det viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag, ifølge Direkt Makro.

På forhånd var antall førstegangssøkende anslått til 220.000 personer. Det tilsvarer altså en økning på 27,1 prosent flere enn man trodde på forhånd, og vi kan se følgene av coronaviruset begynne sitt inntog i USA også.

TOPP: Antall søknader om arbeidsledighetstryd i USA har økt markant etter utbruddet av coronaviruset. Kilde Foto: Tradingeconomics.com

Philadelphia Federal Reserve Bank-indeksen var ned -12,7 poeng i mars, mot en ventet indeks på 10 poeng. Indeksen måler endringen i veksten for virksomheter og viser her en tydelig negativ utvikling.

USA hadde en driftsbalanse på -109,8 milliarder dollar i fjerde kvartal. På forhånd var driftsbalansen ventet til -109,0 milliarder.