SpareBank 1 frykter stengte grenser i 12-18 måneder

Mener USAs krisepakke på 2.000 milliarder dollar langt ifra er nok om grenser vil bli mer eller mindre stengt i 12-18 måneder

FRYKTER VIRUSET: SpareBank 1 frykter nedstenging av grenser i 12-18 måneder. Foto: Vidar Ruud

Coronaviruset fortsetter å spre seg raskt rundt omkring i verden. Mens coronasmittetallene i USA de seneste to dagene har økt med 25 prosent om dagen, er landet på vei forbi Italia i antall smittede.  

I Norge har 3.100 blitt bekreftet smittet av viruset, mens 14 har mistet livet og 240 er innlagt på sykehus.

«Realiteten begynner å synke inn om at vi må belage oss på en delvis nedstenging av økonomien helt til vi får utviklet en vaksine, og det er tidligst ventet om 12-18 måneder. Virusutbruddet vil spre seg globalt og blomstre opp i vintersesongen rundt om i verden», skriver SpareBank 1 i en makrokommentar.

SpareBank 1 påpeker også at viruset er ekstremt smittsomt. Siden man er smittebærer selv om man ikke merker noen symptomer, mener SpareBank 1 at grensene må forbli mer eller mindre stengte, inntil man får utviklet en enkel og billig massetester. 

Frykter USAs redningspakke ikke er nok

Krisepakken på 2.200 milliarder dollar er godkjent i Senatet i USA og går nå videre for godkjenning i Representantenes hus som skal stemme over pakken fredag. 

I alt skal det stilles 2.200 milliarder dollar, hele 23.000 milliarder norske kroner, til disposisjon for dem som er rammet av den omfattende viruspandemien som brer seg med rekordfart i USA. Dette er den største redningspakken som noensinne er gitt i landet.

«Selv om Kongressen nå har vedtatt krisepakken på 2.000 milliarder dollar, så vil det langt fra være nok om aktivitet må begrenses og grenser vil bli mer eller mindre stengt i 12-18 måneder», skriver SpareBank 1 videre.