<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppmuntrende tall fra et Kina på bedringens vei

Kinesiske PMI-indekser er igjen i positivt territorium, men det vil ta lang tid å få normalisert den kinesiske økonomien.

    Publisert 31. mars 2020 kl. 09.49
    Oppdatert 31. mars 2020 klokken 09.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord
    Illustrasjonsfoto. Foto: NTB scanpix

    Fra Kina har vi i løpet av natten fått de offisielle PMI-indeksene for mars, som igjen har hentet seg opp i positivt territorium. Dette gjelder både for industrien og tjenestesektoren. 

    PMI for industrien var 52,0 poeng i mars, sammenlignet med 35,7 foregående måned.  Innkjøpssjefsindeksen for tjenestesektoren steg til 52,3 i mars, sammenlignet med 29,6 måneden før. 

    Verdier over 50 viser økende aktivitetsnivå, så det kan tyde på at Kina er på vei tilbake mot gammel storhet.

    Selv om myndighetene oppfatter at de har god kontroll innenfor grensene, er de tydelig bekymret for importerte smittetilfeller ettersom de stenger flyvninger fra utlandet inn i landet.

    «Kombinert med kraftige realøkonomiske tilbakeslag i resten av verden, og dermed fall i etterspørselen etter kinesiske varer, vil det ta lang tid å få normalisert den kinesiske økonomien», mener Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets.