<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump-rådgiver: – Veldig god sjanse for en V-formet utvikling

Donald Trumps økonomiske rådgiver ser lyspunkter. 

Publisert 14. juni 2020 kl. 18.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 341 ord
RÅDGIVER: Larry Kudlow, med briller, følger med på en av Donald Trumps taler.  Foto: NTB Scanpix

Larry Kudlow, økonomisk direktør i Det hvite hus, sier til CNN at den amerikanske økonomien er i ferd med å komme seg etter konkurser og problemene coronaviruset har skapt. 

– Det er en veldig god sjanse for at det blir en V-formet utvikling. Arbeidsledigheten vil falle, og 2021 kommer til å bli et solid, solid år, sier Kudlow ifølge Bloomberg.

Han tegner altså ikke et like kritisk bilde som Fed-sjef Jereme Powell gjorde nylig. Fed varslet for kort tid siden at det vil bli nullrente i lang tid, og at økonomien vil hangle en god stund.

20 prosent vekst 

Donald Trumps økonomiske rådgiver sier videre at USA er i rute for 20 prosent vekst i løpet av andre halvdel av 2020, og at arbeidsløsheten vil gå under 10 prosent innen 2021.

Han antyder at bonusutbetalingene på 600 dollar i uken til amerikanere som ble permitterte under coronakrisen, vil bli avsluttet 31. juli. Han mener en slik løsning kan hindre amerikanerne å få tilbake jobbene sine dersom bonusutbetalingene vil fortsette.

Kudlow hintet videre om at Trump ser på nye tiltak for å hjelpe folk tilbake til jobben, men røpet ingen konkrete detaljer, ifølge Bloomberg.

Arbeidsledighet på 8 prosent eller mer

Robert Kaplan, sjefen for Federal Reserves Dallas-kontor, synes også ting ser lysere ut. Blant annet når det kommer til antall arbeidsledige. 

– Tallene er på vei ned nå. Vi kommer til å få positiv jobbvekst i juni, juli og fremover. Men selv med den veksten vil vi avslutte året med økt arbeidsledighet, sier Robert Kaplan.

Han spår at arbeidsledigheten vil være på 8 prosent eller mer ved nyttår. Tidligere i våres spådde han at arbeidsledigheten kunne nå 20 prosent.

Arbeidsløsheten gikk overraskende ned til 13,3 prosent i mai. Det var på forhånd ventet at arbeidsledigheten skulle komme inn på nesten 20 prosent som følge av coronavirusets ringvirkninger.

Fed har anslått at arbeidsledigheten vil falle til 9,3 prosent i løpet av de siste tre månedene i år.