<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frank Jullum: – Det mest gledelige

– Ledigheten fortsetter å falle, men i et litt saktere tempo enn før sommeren, sier sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum til Finansavisen.

    Publisert 2. okt. 2020 kl. 12.40
    Oppdatert 2. okt. 2020 klokken 12.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 187 ord
    GLEDER MEST: – Mest gledelig er det at antall ledige stillinger fortsetter å øke noe, og ifølge NAV var nivået i september kun tre prosent lavere enn september i fjor, sier sjeføkonom i Danske Bank Frank Jullum. Foto: Eivind Yggeseth

    Ledigheten falt til 3,8 prosent i september fra 4,2 prosent i august.

    – Ledigheten fortsetter å falle, men i et litt saktere tempo enn før sommeren, sier sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum til Finansavisen.

    1.000 ned

    Ved utgangen av september var det 105.300 helt ledige, ifølge Nav, en nedgang på 1.000 den siste uken.

    Tallet på helt ledige sank dermed med 18.500 i september.

    – Fallet drives fortsatt av færre permitterte, mens antallet permanent ledige har vært stabilt eller svakt stigende den siste måneden, sier Jullum.

    Det skyldes delvis ifølge sjeføkonomen at de mest omfattende gjenåpningene var i mai-juni, men også at flere næringer, som reiseliv, nå opplever en ny runde med fallende etterspørsel.

    Som anslått

    Ledigheten er nå nøyaktig som Norges Bank anslo i pengepolitiske rapport i forrige uke.

    – Mest gledelig er det at antall ledige stillinger fortsetter å øke noe, og ifølge NAV var nivået i september kun tre prosent lavere enn september i fjor, sier Jullum.

    – Det tyder på at etterspørselen etter arbeidskraft er stigende, noe som ikke har vært synlig i noen av utvalgsundersøkelsene i det siste, sier Danske Bank-økonomen, og viser til regionalt nettverk, PMI etc.