<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyeste forbrukertillit på seks måneder

Endelig Michigan-indeks endte over forventning i september.

Publisert 2. okt. 2020
Oppdatert 2. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
ØKNING: Forbrukertilliten økte til rekordnivå i USA i september. Foto: Dreamstime

Amerikanerne ble stadig mer optimistiske mot slutten av september idet forbrukertillitsindeksen fra Universtiy of Michigan viste høyeste nivå på seks måneder. 

Den endelige forbrukertillitsindeksen var på 80,4 poeng i september. Ifølge Direkt Makro var indeksen på forhånd ventet til 79,0 poeng. 

Michigan-indeksen er en av mange viktige parametre som viser økonomiens tilstand. Ifølge University of Michigan har undersøkelsene historisk «vist seg å være en korrekt indikator på fremtiden i den nasjonale økonomien».

Utviklingen viser en større tillit til den amerikanske økonomien etter en svak sommer, og en stigning fra 74,1 poeng i august.

FORBRUKERTILLIT: Consumer sentiment steg til det høyeste på seks måneder i september. Foto: Faksimile fra nettsiden til University of Michigan

Indeksen ligger imidlertid fremdeles 13,7 prosent under nivået på samme tid i fjor, men økte med 8,5 prosent siden foregående måned.

Dette er høyeste nivå siden pandemien kom i mars, og følger etter KPI-indeksen tidligere i uken som også steg til verdier vi ikke har sett siden før coronakrisen. 

– Tallene viser en markant økning og forbrukerne venter gode tider finansielt i den generelle økonomien, sier Richard Curtin, sjeføkonomen som er ansvarlig for indeksen.