Jobbtall fra USA litt verre enn ventet

KRISE: USA sliter med å få kontroll på coronaviruset. Krisen gjør at mange mister jobben. Foto: NTB
Makro

Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) kom inn på 751.000 personer sist uke. Det er litt flere enn ventede 735.000, ifølge Bloomberg. Uken før var det 758.000 jobless claims (revidert opp fra 751.000).

Continuing claims – antallet amerikanere som fortsetter å motta ledighetstrygd – var 7,29 millioner pr. 24. oktober. Det er en nedgang på 538.000 personer. Det er den sjette uken med fallende trend i continuing claims. I forkant ventet Bloomberg at antall continuing claims skulle være nede i 7,2 millioner.

Dette tallet nådde coronatoppen i midten av mai, på nær 23 millioner. I slutten av september bikket det under 11 millioner for første gang etter coronakrisen.

PS! Produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA gikk opp 4,9 prosent på årsbasis i tredje kvartal, ifølge TDN Direkt. Det er svakere enn ventet oppgang på 5,6 prosent.