BNP falt mindre enn ventet

Frankrike og Italia trekker ned, mens Tyskland og Spania vokser.

MINDRE: Spanias statsminister Pedro Sanchez (foran) fikk BNP vekst i fjerde kvartal, men det hindret ikke økonomien deres å krympe med 9,1 prosent i 2020. Mens president Emmanuel Macron måtte se den franske økonomien minke med 5 prosent i fjor Foto: Bloomberg
Makro

Det ble et mindre BNP-fall enn ventet for eurosonen i fjerde kvartal, ettersom at Spania og Tyskland fikk en svak vekst til tross for en ny nedstengning. Det viser det første estimatene fra EU tirsdag, skriver Reuters. 

Ifølge EUs statistikkbyrå Eurostat viser deres foreløpige estimater at de 19 medlemslandene i eurosonen fikk en tilbakegang på 0,7 prosent på kvartalsbasis. På årsbasis er nedgangen 5,1 prosent. 

For alle de 27 landene i EU gikk BNP ned med 0,5 prosent på kvartalsbasis, mens på årsbasis falt BNP med 4,8 prosent. 

På forhånd var det ventet at et kvartalsvis BNP-fall på 1,0 prosent, mens på årsbasis var det ventet ned nedgang på 5,4 prosent, viser tall Reuters har hentet inn. 

Tall fra Eurostat viser at to av de tre største økonomiene i eurosonen, Frankrike og Italia, dro ned resten av valutaunionen i 2020s siste kvartal med henholdsvis 1,3 prosent og 2,0 prosent. Mens Tyskland, som er den største økonomien, sammen med Spania vokste med henholdsvis 0,1 prosent og 0,4 prosent i fjerde kvartal.