DNB Markets-økonom: Har ikke vært så billig siden midten av 2019

Oljeprisen er i betydelige bevegelser, og kronen er sterkere enn på lenge.

BILLIG: Sett bort fra lave noteringer i starten av 2021, har ikke dollaren vært så billig siden midten av 2019, ifølge makroøkonomen.Oddmund Berg i DNB Markets. Foto: Iván Kverme
Makro

Etter å ha vært over 71 dollar fatet tidligere denne uken falt oljeprisen til en foreløpig bunn på 66,5 dollar, før den igjen har steget til over 68 dollar. 

«Oljeprisfall og bevegelser pleier stort sett å ha innvirkning på kronekursen, men en tydelig sammenheng har vært fraværende de siste dagene», skriver makroøkonom Oddmund Berg i DNB Markets i morgenrapporten torsdag.

EURNOK startet uken sterkt på 10,20 og har styrket seg i takt med at oljeprisen falt fra 71 dollar fatet. I skrivende stund har kursen kommet ned i underkant av 10,05 – det sterkeste nivået siden februar 2020. 

Også mot dollar har kronen styrket seg kraftig, selv om den var nede i lignende nivåer tidlig i januar. En dollar koster nå 8,39 kroner. 

«Sett bort fra lave noteringer i starten av 2021 har ikke dollaren vært så billig siden midten av 2019», skriver makroøkonomen.