<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser vekst i global ståletterspørsel

Publisert 15. apr. 2021 kl. 15.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord

World Steel Association (Worldsteel) ser en vekst i global ståletterspørsel på 5,8 prosent i 2021 til 1.874 millioner tonn, og en vekst på 2,7 prosent til 1.925 millioner tonn i 2022.

Det fremgår av en pressemelding fra Worldsteel torsdag, skriver TDN Direkt.

– Til tross for den katastrofale påvirkningen pandemien har hatt på liv og levesett, har den globale stålindustrien vært heldige nok til å avslutte 2020 med kun liten tilbakegang i etterspørsel. Dette var på grunn av en overraskende robust innhenting i Kina, med en vekst på 9,1 prosent. I resten av verden har ståletterspørselen gått tilbake med 10 prosent. I de kommende årene vil etterspørselen hente seg inn, både i utviklede- og utviklingsøkonomier, understøttet av oppbygget etterspørsel samt myndighetenes tiltaksprogram. Imidlertid så vil de for de fleste utviklede økonomier ta noen år før man er tilbake til pre-pandemi-nivåer, sier styreleder Al Remeithi i Worldsteel sin økonomikomite.