<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Bare kjøp kryptovaluta hvis du er villig til å tape alle pengene dine

Sentralbanksjefen i Storbritannia mener kryptovaluta har ingen egenverdi.

    Publisert 7. mai 2021 kl. 13.08
    Oppdatert 7. mai 2021 klokken 13.08
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 266 ord
    SKEPTISK TIL KRYTOVALUTA: Storbritannias sentralbanksjef Andrew Bailey. Foto: Bloomberg

    Digitale valuter som bitcoin har steget kraftig i år, spesielt etter Tesla begynte å godta betaling i den formen. Men ikke alle er like overbeviste, og torsdag ga Storbritannias sentralbanksjef Andrew Bailey uttrykk for det. 

    – De har ingen egenverdi. Det betyr ikke å si at folk ikke setter verdi på dem, fordi de kan ha ekstern verdi. Men de har ingen egenverdi, sier han og legger til: 

    – Jeg kommer til å se dette rett ut: Bare kjøp dem hvis du er villig til å tape alle pengene dine.

    Finanstilsynet med lik advarsel

    Ifølge CNBC er kommentarene fra Bailey forholdsvis like en advarsel finanstilsynet i Storbritannia, FCA, sendte ut i januar: «Å investere i kryptoeiendeler, eller investeringer og utlån knyttet til dem, innebærer generelt å ta svært høy risiko med investorens penger. Hvis forbrukerne investerer i denne typen produkter, bør de være forberedt på å miste alle pengene sine.» 

    Vær forberedt på å miste alle pengene dine
    Andrew Bailey i om bitcoin

    Bailey, som var adm. direktør hos FCA fra 2016 til 2020, uttalte seg allerede i 2017 kritisk til kryptovaluta.

    – Hvis du vil investere i bitcoin, vær forberedt på å miste alle pengene dine, sa han da. 

    Selv mange tungvektere har uttalt seg skeptiske til kryptovalutaer, har bitcoin steget med 90 prosent i år og det er flere sentralbanker som vurderer om de skal utstede sine egne digitale valutaer, skriver CNBC. 

    Senest i forrige måned lanserte Bank of England en felles arbeidsgruppe med finansdepartementet for å undersøke mulighetene for sentralbankens digitale valutaer. En slik valuta ville eksistere ved siden av kontanter og bankinnskudd i stedet for å erstatte dem, sier banken.