Britisk økonomi vokste 2,3 prosent i april

Britisk økonomi opplevde i april sin største månedsvekst siden i fjor sommer. Bruttonasjonalproduktet (BNP) økte med 2,3 prosent, ifølge landets statistikkbyrå.

Makro

Den kraftige veksten kommer parallelt med at samfunnet er i ferd med å åpne igjen, skriver statistikkbyrået ONS i en kommentar til sitt anslag for april. Britene kan igjen gå i butikken og på puben, og stadig flere elever er tilbake på skolen.

Tjenesteytende sektor leder an, med en vekst på 3,4 prosent, mens byggebransjen opplevde en nedgang på 2 prosent. Også industrien er noe svekket, med en nedgang på 1,3 prosent, den første nedturen i denne sektoren siden januar.

I årets tre første måneder krympet økonomien med halvannen prosent, og BNP ligger fortsatt 3,7 prosent under nivået før pandemien.

(©NTB)