<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– De fortsetter å ligge i fartsfilen

Foreløpige nøkkeltall fra Tyskland viser at den økonomiske aktiviteten i landet fortsatt øker i høyt tempo.

    Publisert 23. juli 2021 kl. 10.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 203 ord
    FARTSFILEN: IHS Markit-direktør kommenterer de nye tallene med å si at Tyskland holder seg i fartsfilen i den økonomiske opphentingen. Foto: Dreamstime

    Flere PMI-er har nådd nye rekordnivåer i Tyskland i juli, ifølge IHS Markit.

    Den sammenstilte innkjøpssjefsindeksen (PMI) viser en foreløpig måling på 62,5 poeng, det høyeste nivået siden sammenlignbare data ble tilgjengelige tilbake i januar 1998. I juni var indeksen 60,1 poeng. Ifølge TDN Direkt var det på forhånd ventet en indeks på 60,8 poeng.

    Oppgangen ble drevet av lettelser på coronarestriksjoner og tilhørende sterk opphenting i den tyske tjenestesektoren, som også nådde nytt rekordnivå.

    Innkjøpssjefsindeksen for aktiviteten i tjenestesektoren oppgis til 62,2 poeng i juli, det høyeste siden målingene startet i juni 1997, etter en notering på 57,5 poeng i juni. Her var forventningen 59,1 poeng.

    PMI-en for aktiviteten i den tyske industrien har gått opp fra 65,1 poeng i juni til 65,6 poeng i juli, det høyeste nivået på tre måneder. På forhånd var denne ventet til 64,2 poeng.

    «Tysklands økonomi fortsetter å ligge i fartsfilen i innhentingen», konstaterer IHS Markit-direktør Phil Smith i en kommentar til de nye tallene.

    «Løftet av en gjenoppblomstrende tjenestesektor er den sammenstilte indeksen nå på rekordhøyt nivå, noe som signaliserer at opphentingen fortsatt har sterkt moment i starten av tredje kvartal», legger Smith til.