Den økonomiske veksten faller

Den økonomiske veksten giret ned noe til et moderat tempo i tidlig juli og gjennom august. 

Publisert 9. sep. 2021 kl. 07.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
NED: Jerome Powell, Federal Reserve-sjef.  Foto: Bloomberg

Sektorene som har vist den sterkeste veksten siste perioden inkluderer produksjon, transport, ikke-finansielle tjenester og boligeiendom, går det frem av den amerikanske sentralbankens regionale økonomiske rapport, Beige Book, som ble publisert onsdag kveld.

«Nedgangen i den økonomiske aktiviteten skyldes i stor grad mindre spising ute, reiser og turisme i de fleste distrikter, hvilket gjenspeiler sikkerhetshensyn på grunn av økningen av antall smittetilfeller med delta-varianten, og, i noen få tilfeller, internasjonale reisebegrensninger», forklarer sentralbanken.

I tillegg trekker rapporten frem at aktiviteten har falt tilbake innen sektorer som den siste tiden har opplevd leverandørkjedeforstyrrelser og arbeidskraftbortfall. Eksempelvis har salg av biler vært svakt, noe som skyldes lavt tilbud fra leverandørene.

Hva gjelder tiden fremover så forblir de fleste distrikter optimistiske på kort sikt, til tross for den brede bekymringen vedrørende den pågående leverandørforstyrrelsen og ressursmangelen, heter det.