Vil innta et noe svakere syn

Den japanske sentralbanken vil innta et noe svakere syn på eksport og produksjon, eller advare om flaskehalser, ifølge Reuters-kilder.

Publisert 10. sep. 2021 kl. 13.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 99 ord
SENTRALBANKSJEF: Haruhiko Kuroda. Foto: Bloomberg

Den japanske sentralbanken, Bank of Japan, vil innta et noe svakere syn på eksport og produksjon, eller advare om økt risiko ved forstyrrelser i forsyningskjeden forårsaket av nedstengte fabrikker i Sørøst-Asia, rapporterer Reuters fredag og viser til kilder.

De nye utsiktene kombinert med et svakere forbruk enn forventet i august kan skape tvil om sentralbankens oppfatning om at økonomien er på vei mot en moderat bedring, i forkant av rentemøtet 21–22. september, skriver Reuters.

«Selv om etterspørselen i utlandet fortsatt er sterk, har tilbudssjokket fra Sørøst-Asia lagt en uventet demper på produksjonen», sa en kilde.