<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IMF nedjusterer prognosene for Asia

Deltavarianten gjør at IMF setter ned Asia-estimatene med over ett prosentpoeng.

    Publisert 19. okt. 2021 kl. 16.00
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 259 ord
    STØRST VEKST: IMF forventer at India, med statsminister Narendra Modi i spissen, leverer største vekst i Asia i år.  Foto: Bloomberg

    IMF nedjusterer vekstprognosene for økonomisk vekst for Asia ettersom deltavarianten fortsetter å herje i deler av regionen. 

    IMF sier nå at de forventer at Asias økonomi vil vokse med 6,5 prosent i år. En nedgang fra 7,6 prosent som Det internasjonale pengefondet (IMF) estimerte i april, melder CNBC.

    «Den globale COVID-19-pandemien herjer fortsatt i regionen» skriver fondet i sin Regional Economic Outlook-rapport for Asia og Stillehavet.'

    Asiatiske land var relativt vellykkede med å begrense spredningen av coronaviruset i fjor, men i år har derimot flere land, blant annet India og Malaysia, måtte kjempe mot nye bølger av viruset samtidig som at utrullingen av vaksinene har gått tregt. Den nye bølgen har ført til at flere land har måttet innføre nye restriksjoner og nedstengninger, som igjen demper de økonomiske utsiktene, mener IMF.

    Fortsatt størst vekst i Asia

    I Myanmar, hvor det var et militærkupp i februar og siden har landet vært preget av store demonstrasjoner, anslår IMF at økonomien vil trekke seg samen med 17,9 prosent i år. Det er 9 prosentpoeng mer enn det som ble estimert i april.

    I motsatt ende ha IMF oppjustert vekstprognosene for Hong Kong fra 4,3 prosent til 6,4 prosent, mens Singapore fikk jekket opp prognosene sine fra 5,2 til 6,0 prosent, skriver CNBC.

    Til tross for nedjusteringen er Asia fortsatt den verdensdelen med størst vekst i år, ifølge IMF. Og regionen blir dratt frem av de store vekstlokomotivene Kina, med en estimert vekst på 8 prosent, og India, som IMF tror vil få en vekst på 9,5 prosent. Imidlertid kan en ny bølge med covid forstyrre veksten enda en gang.