<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter uendret rente fra Norges Bank

Økonomene venter uendret styringsrente fra Norges Bank denne uken.

    Publisert 1. nov. 2021 kl. 16.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 192 ord
    RENTEDOM TORSDAG: Her sentralbanksjef Øystein Olsen. Foto: Are Haram

    Økonomene forventer at Norges Bank vil holde styringsrenten uendret på 0,25 prosent under rentemøtet neste uke. De fleste økonomene venter også at Norges Bank vil høyne styringsrenten med 25 basispunkter i desember.

    Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets skriver at meglerhuset er trygge på at sentralbanken vil gjenta forventningen om en renteoppgang i desember, og peker på at den registrerte ledigheten har fortsatt å falle på linje med Norges Banks anslag.

    Sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets mener Norges Bank kan komme til å omtale den sterke norske kronen, men samtidig fremheve at den er drevet av økende oljepriser, som er et «stort positivt sjokk for den norske økonomien».

    Sjeføkonom Frank Jullum venter også at Norges Bank vil gjenta forventningen om en desember-heving.

    – Globalt er nok vekstutsiktene noe svekket, men samtidig har inflasjonsforventingene løftet seg mye. Det siste har bidratt til betydelig mer aggressive signaler fra flere sentralbanker, og et løft i markedsprisingen også blant resten. På marginen vil dette gjøre det lettere for Norges Bank å gjenta sine signaler om høyere renter, nå som flere andre følger etter, sier han.