<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Lave renter vil ikke få folk tilbake i jobb

Bank of America-sjef Brian Moynihan mener USA er på full sysselsetting nå, og tror Fed vil slite med å få arbeidsledige tilbake i jobb.

Publisert 10. des. 2021
Oppdatert 10. des. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
SKAL ANSETTE 5.000: Bank of America-sjef Brian Moynihan. Foto: Bloomberg

Den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten viste sist fredag at ledighetsraten i USA (utenfor jordbrukssektoren) falt 4,5 prosent i oktober til 4,2 prosent i november.

Konsernsjef og styreleder i Bank of America, Brian Moynihan, mener likevel at USAs økonomi har nådd full sysselsetting – det ene av to mandater Federal Reserve styrer etter.

Samtidig er det klart at det er mange personer som står uten jobb i dag som ikke gjorde det da coronapandemien startet, og Bloomberg-anker David Westin spør storbankens sterke mann om Fed i det hele tatt kan avhjelpe situasjonen ved å holde styringsrentene lave. 

– Skal ansette 4-5.000

– Jeg er ikke sikker på om det hjelper. Vi har tusener av ledige jobber, og kommer til å ansette 4-5.000 bare dette kvartalet. Arbeidsstokken vår utvikler seg i bunn og grunn flatt, eller faller, ettersom vi er tilbake på 10 prosent turnover, sier han.

Utskiftningene i arbeidsstokken falt naturligvis mens pandemien var på sitt verste, og er ifølge Moynihan nå tilbake på nivåene fra 2019.

– Så vi ansetter folk nå. Og alle som slutter hos oss skal begynne et annet sted, også. Det er ikke akkurat slik at de skal slutte å jobbe, fortsetter han.

– Full sysselsetting betyr rask lønnsvekst, at folk er vanskelig å få tak i og at folk slutter. Det er der vi er i dag, legger Bank of America-sjefen til.