<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investorene i bedre humør enn ventet

Humøret blant investorene i eurolandene tar seg ytterligere opp etter bunnmålingen i desember. Stemningen er dessuten bedre enn ventet.

Publisert 7. feb. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
UT AV VINTERMØRKET: Investortillitsindeksen til Sentix har steget ytterligere fra desember, da den nådde sitt svakeste på over et halvt år. Foto: Bloomberg

Stemningen blant investorer i eurosonen har gått opp enda noen hakk, viser den seneste utgaven av Sentix-instituttets investortillitsindeks.

Målingen for februar viser 16,6 poeng, opp fra 14,9 poeng i januar og 13,5 i desember, som var det laveste nivået siden april. Ifølge Reuters var det ventet en februar-indeks på 15,2 poeng.

Det er særlig vurderingen av nåværende forhold som trekker opp denne gang. Underindeksen for dagens situasjon ligger på 19,3 poeng, mot 16,3 i januar og 13,3 i desember.

Underindeksen for forventninger oppgis til 14,0 poeng, det høyeste nivået siden juli. I januar falt denne noe tilbake fra måneden før, fra 13,8 til 13,5 poeng.

Sentix-indeksen for februar var basert på en undersøkelse utført blant rundt 1.200 private og institusjonelle investorer i perioden 3. februar til 5. februar.