<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Norges Bank er også bakpå

Både den amerikanske og britiske sentralbanken jekket opp styringsrentene sine denne uken. Neste uke vil også Norges Bank trå til, spår sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken.

Publisert 20. mars 2022 kl. 15.07
Oppdatert 20. mars 2022 klokken 16.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
– Norges Bank er også bakpå
Sjeføkonom Marius Gonsholt Hov mener Norges Bank vil kline til med både renteøkning og en ny plan for flere renteøkninger på rentemøtet for mars.

Torsdag 24. mars er det duket for rentemøte i Norges Bank.

Det er ventet at styringsrenten vil bli økt fra 0,25 til 0,75 prosent, men vi kan også vente oss en ny og strengere plan for renteøkninger. Det sier sjeføkonomen i Handelsbanken i Økonominyhetene.

Han regner med at sentralbanken vil legge opp til fire renteøkninger til i år.

– Hvor høyt vi kommer i 2023 er nesten mer spennende, sier han om den nye rentebanen som skal legges frem.

Gonsholt Hov mener Norges Bank var tidlig i gang med å begynne å heve renten da man så at prisveksten tok seg opp, men peker på at også den norske sentralbanken har havnet bakpå etter hans vurdering, nå som prisveksten er såpass høy i mange land.

Se hele intervjuet med Gonsholt Hov her: 

– Sentralbankene er bakpå
Både den amerikanske og britiske sentralbanken jekket opp styringsrentene sine denne uken. Neste uke vil også Norges Bank trå til, spår sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken. Han kommer til studio for å snakke om renter, prisvekst, lønnsoppgjør og hvilken oppgave som står foran sentralbank-vikar Ida Wolden Bache. 17.03.2022