<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det går nesten for bra

Samtidig som Ukraina-krigen raser og verden står i en energikrise, går det meste av norsk næringsliv så det griner. Se NHO-sjefen og Trygve Hegnar reflektere over tankekorset.

    Publisert 10. mai 2022 kl. 20.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 108 ord
    Årskonferanse, inflasjon og bedrifter som går så det griner
    NHOs toppsjef Ole Erik Almlid er gjest i studio like før han arrangerer årskonferansen 12. mai, som ble coronautsatt. Vi diskuterer kontrastene som nå preger næringslivet, for samtidig som det går så det griner i mange bransjer er også lønninger og kostnader på vei opp. Blir det grønne skiftet satt på vent når vi nå gir gass i olje, fisk og industri? Mer om det og konferansen diskuterer Almlid med Trygve Hegnar og Marius Lorentzen. 10.05.2022

    – Det går nesten for bra, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO om situasjonen i norsk næringsliv.

    Med høye priser på olje, gass, sjømat, metall og mye annet leveres det rekordtall fra den ene bedriften etter den andre. Samtidig rammes verden også av en energikrise og stor usikkerhet med Russlands invasjon av Ukraina.

    Det kommer på toppen av de logistikk- og leveranseproblemene verden har merket på vei ut av corona.

    Dette danner også bakteppet for NHOs årskonferanse, som på grunn av pandemien ble utsatt fra starten av januar til torsdag denne uken.

    Samme dag slipper regjeringen også revidert budsjett. Almlid håper man holder igjen og ikke gir altfor mye gass.