<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Harde Biden-angrep: – Han villeder

Amazon-gründer Jeff Bezos går hardt ut mot USAs president Joe Biden etter forrige ukes tweets om den rekordhøye inflasjonen.

    Publisert 16. mai 2022 kl. 11.26
    Oppdatert 16. mai 2022 klokken 12.11
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 289 ord
    ANGRIPER: Amazon-gründer Jeff Bezos. Foto: Bloomberg

    Amazon-gründer Jeff Bezos angrep fredag USAs president Joe Biden etter sistnevntes tweet om at høyere skatt på store selskaper kan bidra til å temme inflasjonen. 

    «Høyere selskapsskatter er greit å diskutere. Temming av inflasjonen er kritisk å diskutere. Men å blande disse to er bare villedning», skrev han da, og oppfordret sikkerhetsdepartementets nye Disinformation Board om å sjekke Bidens tweet nærmere.

    – Rammer dem som har minst

    Søndag var Bezos igjen på krigsstien mot Bidens tweets om inflasjon, denne gangen påstanden fra presidenten om at USA i år er på vei mot å kutte budsjettunderskuddet med historiske 1.500 milliarder dollar. 

    «Administrasjonen har faktisk prøvd hardt å sprøyte enda flere stimulanser inn i en allerede overopphetet, inflasjonsdrevet økonomi og bare (senator Joe, red. anm.) Manchin reddet dem fra seg selv. (...) Inflasjon er en regressiv skatt som rammer de minst velstående. Villedning hjelper ikke landet», tweetet verdens nest rikeste.

    I sitt utspill om det amerikanske budsjettunderskuddet sørget Biden også å få med at hans forgjenger Donald Trump «økte dette hvert eneste år» i sin presidentperiode.

    Null inntektsskatt i 2017/18

    Den sittende presidenten nevnte ikke i noen av forrige ukes tweets Amazon spesifikt, men har tidligere kommentert netthandelsgigantens skattehistorikk.

    ANGRIPES: President Joe Biden. Foto: NTB

    Takket være forskjellige skattekreditter og fradrag betalte Amazon eksempelvis ingen føderal inntektsskatt i 2017 og 2018. USA har en føderal inntektsskattesats på 21 prosent.

    Ordskiftet mellom Biden og Bezos kommer samtidig som at amerikansk inflasjon holder seg rundt sine høyeste nivåer på 40 år. Federal Reserve har varslet hyppige renteøkninger for å få bukt med den, og hevet onsdag for snart to uker siden styringsrenten med 0,50 prosent i den første såkalte doble renteøkningen (2 x 25 basispunkter) på over 20 år.