<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

ECB med gode nyheter for eurosonen

Eurosonen vil unngå resesjon, ifølge ECBs nye undersøkelse. 

Publisert 13. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
INGEN RESESJON: Den europeiske sentralbanken spår ingen resesjon i eurosonen.  Foto: Dreamstime

Den europeiske sentralbankens nye undersøkelse viste at eurosonen vil unngå resesjon i år, samt at veksten vil øke merkbart i tredje kvartal, ifølge Reuters.

Eurosonen ble hardt rammet økonomiskbsom følge av Ukraina-krigen. Høyere drivstoff- og matvarepriser, samt en økning i råvarepriser har svekket kjøpekraften betydelig.

Økonomien forventes å vokse med kun 0,1 prosent i andre kvartal, men forventes å akselerere til 0,4 prosent i både tredje og fjerde kvartal, viste ECBs undersøkelse av analytikere.

Undersøkelsen estimerte også at ECB ville heve innskuddsrenten med til sammen 75 basispunkter i år og til sammen 150 basispunkter innen utgangen av neste år, med en topp på 1,25 prosent i midten av 2024. 

Undersøkelsen ble satt sammen før ECB sa at rentene ville stige med 25 basispunkter i juli og muligens med enda mer i september.

Renteøkningen kommer samtidig som den europeiske sentralbanken forsøker å senke inflasjonen, som nå er satt tilbake til målet på 2 prosent innen første kvartal 2024, ifølge undersøkelsen.