<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelen fra Storbritannia til EU har stupt etter brexit

Handelen fra Storbritannia til EU-landene er 16 prosent lavere enn de nivåene som var forventet, hadde ikke brexit blitt gjennomført, viser ny rapport.

Publisert 20. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
HANDELSSTUP: Liz Truss, statsminister i Storbritannia, har nok å sette fingrene i. Foto: Bloomberg

Samtidig har handelen fra EU til Storbritannia falt enda mer, med 20 prosent i forhold til et scenario der brexit ikke hadde skjedd. Det skriver The Guardian , som viser til en rapport fra forskningsinstituttet Economic and Social Research Institute (ESRI).

Rapporten, basert på månedlige tall fra den britiske skatteetaten HMRC og Eurostat, fant «en betydelig reduksjon i antall produkter som handles fra Storbritannia til EU», men at handelen hadde økt noe siden våren 2021.

ESRI skriver i rapporten at den svake veksten i den globale eksporten av varer fra Storbritannia, delvis kan skyldes ettereffekter av brexit på forsyningskjeder.

– Å gjenopprette tapt handel med Europa bør være en topprioritet for britiske myndigheter, nå som landet går inn i en resesjon, sier Peter Norris, leder for UK Trade and Business Commission, gruppen som overvåker effektene av brexit, til The Guardian.

NTB