Enorme kursutslag i Norwegian

FLYR HØYT OG LAVT: Bjørn Kjos og aksjonærene i Norwegian opplever store kursutslag i aksjen.  Foto: Brian Cliff Olguin
Markedskommentarer

Onsdag la hovedindeksen på Oslo Børs på seg 0,93 prosent før den sluttet på 858,51 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,1 milliarder kroner.

Et fat Nordsjøolje ble ved børsslutt omsatt for 59,90 dollar, opp 2,81 prosent.

Credit Suisse-analytiker Thomas Yoichi Adolff har oppgradert sin anbefaling på Equinor fra underperform til outperform. Kursmålet settes til 220 kroner, hvilket er 42 prosent over sluttkurs tirsdag.

Ifølge Bloomberg får Equinor en kjøpsanbefaling fra 21 analytikere, 12 sier hold mens tre anbefaler salg. Gjennomsnittlig kursmål ligger på 202,86 kroner.

Equinor fortalte også om ny produksjon fra gassfeltet Snefrid Nord. Aksjen la på seg 1,60 prosent og endte på 155,10 kroner.

To av Norwegians obligasjonslån forfaller allerede til jul og neste år. De er på nær 3,5 milliarder kroner, og har blitt en hodepine for flyselskapet. Senest mandag ba fungerende konsernsjef Geir Karlsen obligasjonseierne om å få mer enn to års betalingsutsettelse på disse lånene.

Hedgefondet Sissener Canopus er blant de største obligasjonseierne i Norwegian. Men å bli tilbudt pant i landingsrettigheter holder ikke for å få betalingsutsettelse hos Sissener.

Aksjen endte onsdagen på 31,40 kroner etter et kursfall på 2,70 prosent. I løpet av dagen var aksjen nede i 28,57 kroner og oppe i 33,20 kroner

Aksjene i John Fredriksen-dominerte Seadrill hoppet 14,02 prosent til 22,28 kroner.

Onsdag ble det kjent at Sonadrill Holding, et 50/50-eiet joint venture av Seadrill og et Sonangol-selskap, har sikret seg en kontrakt på ni brønner med seks opsjoner for boreskipet Libongos i Angola.

Aker BP, som er operatør for utvinningstillatelse 986, har avsluttet boring av undersøkelsesbrønn 30/12-2. Brønnen er tørr, melder Oljedirektoratet.

Brønnen er ifølge meldingen boret om lag 70 kilometer sør for Oseberg feltsenter og 160 kilometer vest for Bergen i den nordlige delen av Nordsjøen.

Aksjen la likevel på seg 3,14 prosent før den sluttet på 240 kroner.

Seadrill +14 %

- Ny kontrakt.

Aker BP +3,1 %

- Oljeprisen opp.

Equinor +1,6 %

- Credit Suisse-vurdering.

Norwegian -2,7 %

- Sissener-nei.

 
norsk hydro
dnb
telenor
olje
equinor
norwegian air shuttle
seadrill
aker bp
Nyheter
Markedskommentarer
Børs