NEDTUR: Oslo Børs avsluttet uken med nedgang fredag. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Oslo Børs ned etter fall i oljeprisen

Oljeaksjene Equinor og Aker BP sank med oljeprisen fredag, som igjen tynget Oslo Børs.

Det var nedgang på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen endte ned 0,92 prosent til 868,21. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,4 milliarder kroner. Ved børsslutt i Oslo var Brent-oljen ned 1,6 prosent til 59,95 dollar pr. fat, mens WTI-oljen var ned 2,0 prosent til 55,15 dollar pr. fat.

I USA var det forsiktig oppgang ved stengetid i Oslo. Det til tross for at den svært viktige arbeidsmarkedsrapporten fra USA skuffet. Denne viste at det ble skapt 130.000 jobber utenfor jordbrukssektoren i USA i august. Konsensus pekte ifølge Marketwatch mot 170.000 nye jobber.

Equinor falt 2,0 prosent, mens Aker BP falt 2,8 prosent.

Norwegian endte høyt på vinnerlisten med en oppgang på 6,9 prosent. Børstaperen Element steg hele 39,5 prosent.

John Fredriksens tankrederi Frontline steg 5,0 prosent etter at DNB Markets økte kursmålet på aksjen fra 89 til 101 kroner.

SAS-aksjen falt forsiktige 0,2 prosent på fredagens trafikktall fra flyselskapet.

Telenor falt hele 3,4 prosent etter at selskapet meldte at det avslutter samtaler med Axiata om en sammenslåing av telekom- og infrastrukturvirksomhetene. Storebrand Vekst-forvalter Fredrik Thoresen mente markedet overreagerte.

– Spekulasjoner i lokal presse den siste tiden, samt Axiatas kommentarer i forbindelse med deres siste resultatrapport, har antydet at partene fortsatt hadde mye igjen å diskutere før en eventuell avtale, sa Thoresen til TDN Direkt.

– Når Telenor-aksjen allerede har underprestert på en eventuell utsettelse/kansellering av en avtale som kunne gitt synergier estimert til rundt ti kroner pr. aksje, mener vi at markedet overreagerer, la han til.

Arne Fredlys tankrederi Hunter Group steg 2,0 prosent. Selskapet har inngått en salgs- og tilbakeleieavtale med John Fredriksens Ship Finance. Selskapet mottar netto 60 millioner dollar pr. skip for salget av Hunter Atla (5455), Hunter Saga (5456) og Hunter Laga (5460), og chartrer skipene tilbake for fem år. Hunter Group vil ha kjøpsopsjoner for alle tre skipene.

Hunter +2,0 %

- Fredriksen-deal.

Equinor -2,0 %

- Oljeprisfall.

Aker BP -2,8 %

- Oljeprisfall.

Telenor -3,4 %

- Fusjonssamtaler stoppet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også