FLYPRODUSENT LETTET: Her et bilde av Wall Street. Foto: NTB Scanpix.

Bred oppgang på Wall Street

Wall Street åpnet onsdag forsiktig, men stengte i solid pluss etter en sterk innspurt.

Samtlige ledende indekser steg på Wall Street onsdag. Oppgangen kom i kjølvannet av ferske tall som viser at produsentprisene i USA steg 0,1 prosent fra juli til august. Det viste tall fra amerikanske statistikkmyndigheter.

Konsensus pekte ifølge Reuters mot ingen endring. Kjerne-PPI, eksklusive mat og energi, steg på sin side 0,3 prosent fra juli til august. Her lå forventningen på 0,2 prosent oppgang.

I neste uke avholder den amerikanske sentralbanken sitt septembermøte.

«Usikkerheten knyttet til handelskrigen mellom USA og Kina har senket vekstutsiktene verden over, noe sentralbankene vil måtte demme opp for i tiden som kommer, hovedsakelig gjennom rentekutt», skrev Roger Berntsen i dagens rapport fra Nordnet.

Tremånedersrenten klatret 0,8 basispunkter til 1,962 prosent.

Renten på 2-åringen falt med 0,4 basispunkter til 1,678 prosent.

10-åringen steg 1,1 basispunkter til 1,745 prosent.

30-åringen steg med 0,5 basispunkter til 2,222 prosent.

Rentekurven er ikke lenger invertert. Dette er fordi 10-åringen har en høyere rente enn 2-åringen.

Les også: Oljeprisen stupte etter nyhetssak

Opp, opp og opp

Dow Jones steg 0,85 prosent til 27.136,91.

21 av de 30 selskapene som inngår i indeksen steg onsdag. Boeing Co. var dagens vinner med en oppgang på 3,13 prosent.

Oppgangen kom etter at administrerende direktør Dennis Muilenburg i Boeing Co. onsdag sa at selskapet fortsatt sikter mot returnering av 737 MAX tidlig i fjerde kvartal. De har derfor ingen planer om å endre produksjonen nå.

Videre var International Business Machines Corp. dagens taper, ned 1,01 prosent.

Innen finans klatret selskapene JPMorgan Chase & Co. og The Goldman Sachs Group Inc. henholdsvis 0,24 og 0,54 prosent.

S&P 500 klatret 0,71 prosent til 3.000,47

Activision Blizzard Inc. er inne på taperlisten, med en nedgang på to prosent. fallet kom i kjølvannet av at selskapet for kort tid siden lanserte en ny versjon av spillet World of Warcraft Classic fra 2004.

Dagens vinner ble CenturyLink Inc., som hoppet 5,67 prosent. Oppgangen kom etter at selskapet nylig inngikk en avtale om å kjøpe privateide Steamroot Inc. for en hemmelig sum. Kjøpet vil mest sannsynlig styrke selskapets posisjon som en ledende leverandør innen content delivery network og forsterke sin forpliktelse til edge computing-tjenester.

På toppen av taperlisten finner vi Baker Hughes Inc. CI A, som stupte 7,59 prosent. Det skjedde etter nyheten om at GE vil selge opptill 120,75 millioner aksjer i Baker Hughes. GEs eierandel er på 50,4 prosent før salget. De vil derfor ikke være majoritetseier etter at aksjene blir solgt.

Samarbeid med den amerikanske regjeringen

Teknologitunge Nasdaq Composite endte opp 1,06 prosent til 8.169,68.

Facebook klatret 1,25 prosent, Apple hoppet 3,18 prosent, Amazon steg 0,13 prosent, Netflix hadde en oppgang på beskjedne 0,1 prosent og Alphabet (Google) steg 1,17 prosent.

Oppgangen i Apple kom i kjølevannet av nye produkter som ble vist frem tirsdag. Produkter som iPhone 11, iPad, en spillabonnementstjeneste kalt Apple Arcade og Apple TV Plus abonnementstjeneste med lanseringsdato 1. november ble vist frem. Prislappen på abonnementstjenesten skal være på 4,99 dollar.

T2 Biosystems Inc. toppet vinnerlisten, med et hopp på 82,52 prosent. Det skjedde etter at selskapet skal samarbeide med den amerikanske regjeringen om å utvikle tester som kan identifisere biologiske trusler som miltbrann. Avtalen bidrar til å bedre selskapets økonomiske problemer.

Dagens taper ble Top Ships Inc., som stupte 47,95 prosent. Etter fulgte Adynxx Inc., med en nedgang på 22,83 prosent. Selskapet stengte på 3,61 dollar per aksje. Det er langt unna selskapet historiske aksjekurser. I 2005 hadde selskapet en aksjekurs på 11.000 dollar, mens den ble omsatt for 54 dollar for tre år siden.

VIX-indeksen, populært kalt fryktindeksen, stupte 3,75 prosent til 14,63.

Gullprisen var opp 0,35 prosent og en unse gikk ved stengetid for 1.504,20 dollar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også