OPPGANG: Oslo Børs stiger i åpningen torsdag. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

Oslo Børs i rødt

Oslo Børs faller i åpningen torsdag morgen.

Etter 25 minutters handel står hovedindeksen i 882,35, ned 0,28 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 441 millioner kroner.

Oljeprisen

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,33 prosent til 61,01 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,43 prosent til 55,99 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.

Ifølge TDN Direkt falt oljeprisen onsdag over 2 prosent på kort tid etter meldinger om at president Donald Trump i et møte i Det hvite hus skal ha diskutert å lette Iran-sanksjoner.

I Økonominyhetene på FaTV onsdag forklarte Trygve Hegnar hvorfor oljeprisen kan falle i tiden som kommer.

– Bare en liten antydning om lettelser i Iran-sanksjonene skremte markedet, som sendte brent-futures kraftig ned, skriver ANZ, ifølge TDN Direkt.

I handelskrigen har både Kina og USA mildnet kommunikasjonen.

– Begge sider prøver å sende et vennlig signal i forkant av deres ansikt-til-ansikt møter neste uke, sier seniorøkonom Vishnu Varathan, ifølge nyhetsbyrået.

Oljelagrene i USA viste ifølge EIA i forrige uke et trekk 6,9 millioner fat, mens det på forhånd var ventet et trekk på 2,6 millioner fat.

Equinor faller 1,29 prosent til 172,20 kroner, mens Aker BP stiger 0,86 prosent til 254,30 kroner. DNO er ned 0,85 til 13,48 kroner.

Sikrer finansiering

Thin Film Electronics meldte torsdag morgen at de har sikret seg en lånefasilitet på inntil 13,2 millioner dollar, tilsvarende cirka 118 millioner kroner, som blir utbetalt i september.

Det løfter aksjen kraftig, og den er stiger nå 110,53 prosent til 0,12 kroner på høyt volum. Aksjen er imidlertid fortsatt ned knappe 84 prosent hittil i år.

Også Norwegian flyr høyt torsdag, og aksjen stiger nå hele 9,51 prosent til 36,40 kroner. Aksjen er hittil dagens nest mest omsatte på Oslo Børs.

Flyselskapet meldte torsdag kveld at de nå tror de har flertall for å få utsatt milliardlån.

Norwegian har i halvannen uke jobbet for å få utsatt forfallsdatoen i to av selskapets tre obligasjoner. Allerede i desember forfaller den største på 250 millioner euro, og her har en sterk eiergruppering med forvalterne i Sissener Canopus satt seg på bakbena.

Solstad Offshore stiger 8,93 prosent til 0,72 kroner. Selskapet meldte i morges at Petrobras har erklært opsjoner for forlengelse av kontrakter for de to AHTSene «Far Scout» og «Far Santana» med ett år.

Ellers klatrer John Fredriksens Seadrill 2,87 prosent til 29,40 kroner, og Napatech stiger 4,41 prosent til 5,68 kroner.

Oppdateres.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også